1. Campings Portugal
  2. Algarve

Onze tips:

  1. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl

Algarve

De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal. De regio kenmerkt zich door prachtige zandstranden (200km) en de natuur in het binnenland is ongerept. De zuidelijke ligging garandeerd het hele jaar door een heerlijke temperatuur.

De Algarve heeft alle ingrediënten voor een prachtige strandvakantie. U kunt heerlijke uit eten en er zijn vele mogelijkheden voor watersport. In het gebied kunt u lekker een boot huren en uitstekend vissen. In de Algarve is het goed wandelen en fietsen. De gunstige en constante wind aan de kusten hebben een grote aantrekkingskracht op windsurfers. In het gebied zijn schitterende golfbanen te vinden.

Er zijn natuurlijk vele prachtige zandstranden. Het "Parque natural da Ria Formosa" herbergt vele vogelsoorten en een prachtige kustlijn. U kunt ook enkele steden bezoeken, waarvan Faro wellicht de belangrijkste is. De provincie is lang bezet geweest door de Moren en hier zijn er veel sporen van te vinden.

Quinta Odelouca is een plek om u terug te trekken, rust en natuur te ervaren en rond te wandelen door heuvels en langs riviertjes. Er zijn ruim voldoende andere activiteiten te kiezen want de camping ligt centraal in de Algarve en niet ver van de stranden (35 km) en stadjes.

Camping Quinta Olhos Negros, te Serra de Monchique is een plaats voor wie van de natuur en rust wil genieten in het groene achterland van de Algarve.

Camping Orbitur Quarteira is een mooie en moderne camping in de Algarve.